Brže i efikasnije do poljoprivrednog zemljišta na području Istarske županije

Utorak, 30, Lipanj 2015 @ 16:00

Današnjim potpisivanjem ugovora između Agencije za poljoprivredno zemljište i Grada Pazina, ostvareni su uvjeti za otvaranje podružnice Agencije u Pazinu. Podružnica će pokrivati područje Istarske i Primorsko-goranske županije i u okviru svojih zakonskih ovlasti usmjeriti svoje djelovanje na stavljanje u funkciju što veće površine državnog poljoprivrednog zemljišta.

Otvaranjem Podružnice stvorit će se uvjeti za naše poljoprivrednike da brže i jednostavnije dođu do poljoprivrednog zemljišta na području cijele Istre te će se pospješiti stavljanje poljoprivrednog zemljišta u primarnu funkciju a to je poljoprivredna proizvodnja, naglasio je gradonačelnik Krulčić.

Ravnateljica Agencije mr.sc. Blaženka Mičević zahvalila se Gradu na pruženoj podršci i postignutom sporazumu o zakupu poslovnog prostora. Na području Istarske županije Agencija bi trebala aktivno raspolagati sveukupno sa 50 000 do 60 000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a u tijeku je obrada prijava na natječaj za zapošljavanje šest službenika u podružnici Agencije.

Po potpisivanja Ugovora, Ravnateljici su predani ključevi poslovnog prostora te bi, prema najavama, podružnica trebala započeti s radom 01. kolovoza 2015. godine.

 

Posted by
Categories: Novosti