Dan zdravlja

Utorak, 16, Travanj 2013 @ 11:01

Pazin, 8. travnja 2013. – Na pazinskom Trgu slobode Društvo tjelesnih invalida Pazin, u suradnji s Gradom Pazinom i Istarskom županijom, obilježilo je Dan zdravlja.

.

Obilježavanju Dana zdravlja, uz predsjednika Društva tjelesnih invalida Pazin i sportaša paraolimpijca Gracijana Turčinovića, pridružili su se i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić te djelatnici Grada Pazina Anton Finderle i Sanja Selar, ali i vrhunski sportaš reprezentativac u streljaštvu Mladen Jurada iz Buzeta, mladi perspektivni sportaš Dejan Nišandžić iz Čepića te predstavnici i djeca iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“, korisnici Dnevnog boravka Pazin, ali i brojne udruge i građani.

 

Turčinović je prisutne srdačno pozdravio, osvrnuo se na temu aktivnosti i zdravlja te zatim pozvao na zajedničku vježbu s fizioterapeutkinjom Jadrankom Radović, kojoj su se u vježbi pridružili korisnici Dnevnog boravka Pazin, pedesetak predškolaca i osnovnoškolaca, djelatnici gradskih službi te ostali građani.

 

Nakon vježbe patronažna je služba Ispostave Doma zdravlja Pazin pružala usluge mjerenja krvnog tlaka, pulsa te razine šećera u krvi.

 

Dan zdravlja upotpunjen je prezentacijom sporta osoba s invaliditetom (handbike, streljaštvo i stolni tenis), vožnjom bicikala do Cerovlja te predavanjem o krvnom tlaku, koje je održano u prostorijama DND-a.

 

Izvor: www.pazin.hr

Posted by
Categories: Novosti