Koalicija za nastavak uspješnog posla u Pazinu – Renatu Krulčiću podrška HSU-a i HNS-a

Utorak, 9, Travanj 2013 @ 06:43

Na današnjem predstavljanju koalicije za lokalne izbore u Pazinu  predstavnici  IDS-a, HNS-a i HSU-a iskazali su međusobno zadovoljstvo dosadašnjim radom i vjeru u zajedničku budućnost. Dugogodišnji koalicijski partneri na čelu s gradonačelnikom Renatom Krulčić sigurni su kako su građani prepoznali njihov dosadašnji doprinos gradu te će pozdraviti kontinuitet i stabilnost koju ova koalicija donosi i ukazati im povjerenje za još jedan mandat. Predstavljanju su prisustvovali gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predsjednik pazinskog IDS-ai HSU –a Dragan Šipraka i Vinko Stihović te povjerenik HNS-a Drago Bravar.

Koalicijski kandidat za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić ponovno se zahvalio građanima na ukazanom povjerenju te još jednom istaknuo kako su mu upravo zadovoljni građani jedan od glavnih razloga za ponovnu kandidaturu. Napomenuo je i kako se mnogo projekata ostvarilo u grada, ali i da još puno toga treba dovršiti.

 

„Puno smo toga napravili, ali Pazin nudi još prostora za nove ideje, projekte i inicijative. Cilj nam je svim našim ljudima otvoriti nove prilike za rad i zaradu te učiniti naš grad još ugodnijim za život. Nastavit ćemo borbu za svako radno mjesto, a pri tom stvarati uvjete za nova. Posebno me veseli što se sve više Pazinaca iz Zagreba i drugdje vraća u svoj grad i na taj način daju nam do znanja kako su naši potezi u proteklom mandatu urodili plodom. Vratili smo život u Pazin i sad gremo napred“, poručio je Krulčić.

 

Gradonačelnik Pazina govorio je i o najvećim projektima na području grada u protekle četiri godine. Znatna sredstva uložena su u komunalnu infrastrukturu, gotovo sva kućanstva spojena su na kanalizaciju, 5,5 milijuna kuna ulaganja u gospodarstvo omogućilo je otvaranje 35 novih poslovnih subjekata u poduzetničkim zonama, a time se osigurao posao za 250 ljudi. Grad je posebnu pozornost posvetio i obrazovanju i kulturi – u bivšoj gradskoj vojarni otvoreni su prostori studija poduzetništva i pčelarstva Veleučilišta u Rijeci i Šumarskog fakulteta te je usvojena i strategija za kulturni razvoj grada, koja je kao takva jedinstvena u Hrvatskoj. „Kroz razvijanje socijalnih programa i sustava subvencija skrbimo i za naše najmlađe te obiteljima s djecom osiguravamo naknade koje olakšavaju boravak u vrtiću i školi“, dodao je Krulčić.

 

Vinko Stihović podsjetio je kako HSU već treći put staje uz IDS i HNS. „U Pazinu se dosta toga promijenilo na bolje u proteklih četiri godine. Pod vodstvom gradonačelnika Krulčića uspješno smo pokrenuli Pazin i sada je vrijeme za nastavak tog puta i nove pobjede.“ Dodao je kako njegova stranka posebno cijeni inicijativu gradske uprave i gradonačelnika u provođenja projekata međugeneracijske solidarnosti kroz koje se skrbi o najstarijim Pazincima, istaknuvši pri tom projekt „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“-

„Gradonačelnik Krulčić poduzima sve kako bi se u gradu ugodno živjelo i kroz svoje odluke brine za umirovljenike, ali i mlade. Naš zajednički cilj je daljnji gospodarski razvoj Pazina kroz ulaganja koja će omogućiti dodatna zapošljavanja,“ zaključio je Stihović.

Povjerenik HNS-a Drago Bravar složio se sa čelnikom HSU-a te je dodao kako će se odluke u koaliciji donositi uzajamnim dogovorom. „Dosadašnji gradonačelnik odradio je veliki posao u proteklom mandatu i bez većine u gradskom vijeću. Puno toga već je pokrenuto, a prostora ima i za nove projekte na području Pazina“, naglasio je Bravar.

Posted by
Categories: Novosti