Najuspješniji učenici srednjih škola u druženju s Gradonačelnikom

Ponedjeljak, 15, Lipanj 2015 @ 16:00

– Pazin je grad prepoznat po kvalitetnom srednjem školstvu, kojem streme i učenici iz drugih županija i krajeva, rekao je danas (15. lipnja 2015.) gradonačelnik Renato Krulčić na susretu sa srednjoškolcima održanom u Pazinskom kolegiju klasične gimnazije.

Suprotno praksi iz prijašnjih godina Gradonačelnik Renato Krulčić je najuspješnije srednjoškolce koji su nastupili na državnim natjecanjima i smotrama posjetio  u prostorijama škola – Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile te Pazinskom kolegiju klasične gimnazije i u znak pažnje podijelio prigodne poklone učenicima i njihovim mentorima.

U Gimnaziji je ravnatelj Josip Šiklić u svom govoru izdvojio veliki broj ambicioznih učenika koji su se prijavljivali na natjecanja i s njih donosili dobre vijesti.  Stopostotni učinak na natjecanju iz matematike je imao Patrik Matošević uz mentora Roberta Gortana, a isti je učenik nastupio i na državnom natjecanju iz fizike i informatike. Uz njega na matematici su nastupili i Ivana Franković, Andi Škrgat, Ana Marija Šegon i Katarina Zornada, a mentori su im bili uz Roberta Gortana, Vesna Vujasin Ilić i Branka Mandić Smoljan. Matteo Polleti nastupio je na geografiji te talijanskom jeziku. Petar Bratulić bio je drugi na geografiji uz mentora Christiana Bašića dok je Jelena Bratulić bila deveta. Mariana Ferenac nastupila je na natjecanju iz talijanskog jezika, a mentorica joj je bila Lorena Moscarda. Đeni Aničić i Luka Švić dobili su poziv za državnu smotru iz Lidrana za radijsku emisiju pod vodstvom mentorice Emanuele Karšaj. Na Lidranu je nastupila i dramska skupina pod vodstvom profesorice Amneris Ružić. Članice dramske skupine su bile: Jelena Bratulić, Erik Kalčić, Kristina Tominić, Kristinka Dušek, Katarina Bratulić, Katarina Bosanac, Samanta Terlević i Mirta Krsnik. Boje strukovnog dijela škole branio je Enio Brečević na državnoj smotri upravnih referenata uz mentoricu Tatjanu Močibob.

U Kolegiju je ravnatelj Alejandro Castillo Jimenez  gradonačelniku predstavio sve učenike koji su nastupili na državnim natjecanjima, koji su govorili o osobnim iskustvima s natjecanja. Prvo mjesto osvojio je Luka Planinić na međunarodnom natjecanju Juvenes Translatores, a mentorica mu je bila Katarina Breščić Šegota. Kaštelirac Filip Matković zajedno s mentoricom Gordanom Radić Labinjan bio je prvi na državnom natjecanju iz astronomije. Latinski jezik očito nije bio prepreka Denisu Radoloviću i Jakovu Božikoviću s mentorima Tomislavom Jazvićem i Sonjom Ljubetić. Na Lidranu s radijskom emisijom nastupili su Matea Marinović i Gianluca Draguzet a potporu im je pružila Kristina Varda. Blaž Ritoša, Ivan Ivić, Borna Šepić i Marko Mirosav pod vodstvom Josipa Peteha osvojili su drugo mjesto u šahu na Domijadi, a Elizabeta Ružić bila je na istom natjecanju uspješna s video uratkom.

Posted by
Categories: Novosti