Otvoren božićni sajam Veseli prosinac u Pazinu

Srijeda, 16, Prosinac 2015 @ 16:00

Veseli prosinac u Pazinu započeo je 5. prosinca uspješnim Festivalom Palačinki a nastavlja se nizom različitih događanja diljem grada koje organiziraju Grad Pazin, gradske institucije, udruge i pazinski ugostitelji. Pazin se raznovrsnim programima u sklopu Veselog prosinca vraća na kartu manifestacija i izlazaka u Istri te nudi svaki dan  neko događanje za sve dobne skupine.

Ovogodišnji Božićni sajam u Pazinu trajat će nešto duže no prethodnih godina. Započinje u srijedu 16. prosinca i trajat će do Badnjaka, 24. prosinca. Prodajni štandovi postavljeni su na glavnom gradskom trgu, u natkrivenom prigodno dekoriranom prostoru sa pozornicom na kojoj će se svakodnevno izmjenjivati različiti glazbeni programi. Uz 20-tak štandova sa blagdanskim i poklon asortimanom na sajmu će se moći počastiti prigodnom ugostiteljskom ponudom.

Na štandovima se u ponudi mogu naći različiti blagdanski ukrasi među kojima dominiraju originalni ručni radovi i čestitke; domaći proizvodi poput meda, maslinovog ulja, čajeva i slastica, zatim pletenina nakit, i drugi prigodni darovi. Na ugostiteljskom šanku nudi se kobasice, kupus, kuhano vino i drugi napitci.

Božićni sajam otvoren je u srijedu 16. prosinca u 10.00 sati i biti će otvoren svaki dan do 20 sati upotpunjen glazbom i različitim programima koji će se odvijati na sajamskoj pozornici. Programe su pripremile gradske udruge i institucije.
U četvrtak će tako u 10.45 na pozornici nastupiti djeca dječjeg vrtića Olga Ban iz Pazina, koji će među ostalima imati i svoj prodajni štand sa ukrasima i čestitkama koje su sami izradili. Najmlađe će u četvrtak razveseliti i prolazak Djeda Mraza kroz sajam.
U petak 18. prosinca u 12.00 sati na pozornicu dolaze mladi glazbenici iz Glazbenog odjela Pazin koji će ovim nastupom najaviti svoj božićno novogodišnji koncert u Spomen domu, zakazan za ponedjeljak 21. prosinca u 19.00 sati.
U subotnje jutro već od 10.00 sati rasplesat će nas pazinsko Folklorno društvo, Domski bend Motovun i plesna grupa Roxy dance, dok nam nedjelja donosi nastup Limene glazbe Pazin u 11.30 sati, nakon kojih nastupa dječji župni zbor Mali od Svetoga Jurja i solisti, i mala predstava djece iz župe Sveta Lucija.
U utorak 22. prosinca ponovno nastupa Domski bend Motovun već od 10 pa sve do 11.30 sati i mladi Brakedanceri – polaznici radionica Društva Naša djeca Pazin.
Predzadnji dan božićnog sajma posebno će začiniti Vokalna skupina Rožice i solisti, školski bend pazinske gimnazije i Vokalna skupina solisti Pazinskog Kolegija.

Uz vesele ritmove pazinske Etno skupine Veja u četvrtak 24. prosinca u 14.00 sati zatvaramo ovogodišnji božićni sajam u Pazinu.
Sajam će biti otvoren 9 dana od 10:00 do 20:00 sati, a uz ovaj sajam u Pazinu je i Društvo likovnih stvaratelja pripremilo Božićni sajam u Galeriji  – prodajni sajam svojih radova koji je otvoren od 14. do 24. prosinca u Likovnoj galeriji gdje se može pogledati i izložba minijaturnih jaslica iz keramike autorice Vere Bossazzi.

Posted by
Categories: Novosti