Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama proslavio svoju 2. godišnjicu rada

Ponedjeljak, 10, Travanj 2017 @ 16:00

Dana 10. travnja, Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić je sa svojim suradnicima prisustvovao svečanoj proslavi druge godine rada Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre projekt provodi u partnerstvu s Gradom Pazinom i Centrom za socijalnu skrb Pazin, a financiraju ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Istarska županija te Grad Pazin u godišnjem iznosu od 60.000,00 kuna. Trenutno je u boravak  uključeno 12 osoba iz Pazina te okolnih općina.

Proslava rođendana Poludnevnog boravka bila je prilika da njegovi korisnici i voditelji Petra Jurada i Alberto Horvat gostima prikažu svoje brojne aktivnosti koje su provodili u proteklih godinu dana. Uz svakodnevno sastajanje u svojim prostorima, članovi poludnevnog boravka sudjelovali su na raznim edukativnim, kreativnim i rekreativnim radionicama, odlazili na more, sportske susrete u druge boravke i dr. Uz pomoć sponzora i donatora bili su na izletu u Dubrovniku i Zagrebu što ih posebno veseli. Neki su članovi uključeni i u volonterske aktivnosti drugih udruga kao što su: Hoću Mogu iz Pazina, Društva likovnih stvaratelja Pazin, HappyEnd iz Pazina, a neki su svojim radom pomagali i u kuhinji Istarskih domova zdravalja Ispostave Pazinu čime se posebno ponose. Svoje su dojmove o svom boravku pročitali njegovi članovi:  Vjekoslav, Tina, Tihomir i Ana.

Gradonačelnik Renato Krulčić je zahvalio svima na trudu i angažmanu oko boravka, Udruzi u sklopu koje boravak djeluje, Istarskim domovima zdravlja u čijim se prostorima boravak nalazi, sponzorima i donatorima, roditeljima te posebno korisnicima koji svojim aktivnostima i angažmanom obogaćuju našu zajednicu, čime je postignuta prava njihova inkluzija. Ujedno je svim korisnicima i njihovim  voditeljima čestitao njihovu drugu godišnjicu rada.

Posted by
Categories: Novosti