Potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta

Petak, 10, Srpanj 2015 @ 15:00

Dekan Veleučilišta dr. sc. Dušan Rudić i gradonačelnik Grada Pazina ujedno i predsjednik LAG-a „Središnja Istra“ Renato Krulčić potpisali su danas, 10.srpnja 2015. Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta.

Projekt pod nazivom “Razvoj stručnog studija održivog agroturizma kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir” prijavljen na Europski socijalni fond čiji je nositelj Veleučilište u Rijeci. Grad Pazin i LAG “Središnja Istra” partneri su na ovom projektu čija ukupna vrijednost iznosi 1.779.415,20 kn i usmjeren je na razvoj novog studijskog preddiplomskog programa održivog agroturizma , razvoj standarda zanimanja i edukaciju nastavnog osoblja. Smatra se kako će se ovakav vid studija poticajno odraziti na razvoj specifičnih oblika turizma u ruralnim predjelima te će u konačnici doprinijeti novim zapošljavanjima.

Projektom se želi, sinergijskim djelovanjem snaga, znanja i iskustava prijavitelja i odabranih partnera, dugoročno i održivo poticati stručno osposobljavanje i gospodarsku aktivnost ruralnih područja, povezivanjem poljoprivrede i turizma.

Posted by
Categories: Novosti