Predstavljanje kandidata za zamjenika gradonačelnika Krulčića: Veljko Brajković

Četvrtak, 16, Svibanj 2013 @ 15:55

 

Oženjen sam, otac troje djece, po struci diplomirani ekonomist, zaposlen u firmi “Kamen” d.d. Pazin cijeli svoj radni vijek, voditelj sam izvoza.

Ovo mi je prvi angažman u lokalnoj ili bilo kojoj politici. Pristao sam na izazov ponuđen od gradonačelnika Krulčića, a nakon konzultacije s Predsjednikom uprave firme. Smatramo da je suradnja lokalne vlasti i lokalne privrede nužna, i takva je sinergija zasigurno glavni preduvjet urednog funkcioniranja društvenog i privrednog života grada.

Na listi koalicije IDS, HSU i HNS sam kao nestranački kandidat za zamjenika gradonačelnika grada g. Krulčića, a sa željom gradonačelnika za mojim angažmanom u gospodarstvenim temama. Pošto sam već dvadeset i četiri godine u poslovnom kontaktu s tržištima gotovo cijele Europe i šire, možda ću uspjeti ponešto pomoći informacijama glede realizacije projekata iz fondova Europske unije, o čemu već duže vrijeme slušam, pogotovo iz država koje su to već realizirale (Poljska, Mađarska, Slovačka, Rumunjska), a i država koje su nam glavna svjetska tržišta (Francuska, Italija, Njemačka, Austrija, Luxembourg).

Smatram da treba poraditi na prihodovnoj strani gradskog budžeta, i mišljenja sam da sva pametno uložena sredstva, ili bilo kakav drugi oblik potpore investicijama, korak po korak, mogu povratiti građanima delo i nadu, a gradu skromni, ali konstanti prihod. Pošto je privreda grada Pazina u posljednjih desetak godina prošla “kalvariju” i izgubljeno je gotovo dvije tisuće radnih mjesta, mislim da gradska uprava i dalje treba potpomagati srednje i manje firme, obiteljska gospodarstva, posebice u proizvodima i uslugama tipičnima za ovo podneblje, bilo u poduzetničkim zonama bilo van njih.

Osobno, prihvatio sam ovaj angažman jer smatram da bi se svatko na svoj način trebao brinuti o životu svoga grada ili sela. Nisam od onih koji na klupama ili uz kafe kritiziraju svih osim sebe za njihove životne neuspjehe i nezadovoljstvo. Na kraju krajeva, svaki ostvareni rezultat čovjeka čini ponosnim i sretnim, i nadam se da ću skromno moći pomoći u ostvarivanju tih rezultata koje je gradonačelnik postavio pred sebe i pred svoj tim, te da ću ponešto pokazati od učinjenog i svojoj djeci, i dati im povoda za vjeru u budućnost života na ovim našim divnim prostorima središnje Istre. Mislim da je svima obaveza od mladih ljudi napraviti vrijedne, odgovorne i uspješne ljude, kao ča su bili njihovi “težaki” noneti.

Ponešto znam i o sportu Pazina, te mislim da i dalje treba njegovati taj dio društvenog života, jer se kroz sport i rekreaciju vrlo uvjerljivo može mladima dokazati da se do nekakvog uspjeha može doći samo radom, odricanjem i pravilnim odnosom prema zadacima, timskom radu, učenju da su i porazi dio života, a i sportskom se aktivnošću najlakše djecu i mlade odmiče od loših utjecaja ulice.

Smatram da je najveća prednost ove naše koalicije činjenica da je identična onoj strukturi koja će gotovo zasigurno dobiti prevlast i na županijskom nivou, za što smatram da je vrlo važno u ostvarivanju projekata iz fondova EU, a koji prelaze granice grada.

Nadam se da ću svojim radom opravdati povjerenje gradonačelnika, naše liste i na kraju građana koji budu glasali za našu listu, a i svih drugih.

Posted by
Categories: Novosti