Prezentacija gradonačelnikovog rada – Renato Krulčića

Petak, 3, Svibanj 2013 @ 12:56

U subotu, 27. travnja, u prepunoj Koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić održao je prezentaciju svojeg rada u mandatu od 2009. do 2013. godine.

Osnovna vizija gradonačelnika je i nadalje razvijati Grad kao moderno uređeno urbano središte i sjedište Istarske županije. „Pazin se razvija kao središte odgoja, obrazovanja, znanja i kulture u kojem svatko može zadovoljiti svoje potrebe, a njegovo šire područje razvija se kao ekološki čista zona sa zdravim i konkurentnim poduzetništvom,“ istaknuo je Krulčić u svojoj prezentaciji.

Mnogobrojni građani sa zanimanjem su pratili izlaganje te aktivno sudjelovali s pitanjima.  Krulčić je napomenuo da je optimalizacija administrativnog poslovanja Grada bio jedan od vrlo važnih ciljeva koji je postignut tijekom 4 godine. Intenzivirani su radovi na realizaciji programa od iznimnog interesa za Grad Pazin te se ulagao maksimalan trud i rad u promoviranje investicijskih projekata koje nudi sam Grad ne bi li se privukli potencijalni investitori. Tako je na razgovore primljeno oko 1000 predstavnika gospodarskih i drugih organizacija, udruženja i građana zainteresiranih za navedene projekte. Od ostalih poslova gradske administracije upućeno je oko 600 akata Gradskom vijeću, održane su 44 sjednice Gradskog vijeća te je postavljeno i odgovoreno na više od 200 pitanja vijećnika.

Mnogo je strateških dokumenata donijeto kako bi se otvorila vrata investicijama i zapošljavanju. Tako je donesena planska dokumentacija izmjene GUPa i PPUa Grada Pazina, PUP „Dršćevka 2“ i DPU „Centar II“. Dovršeno je također uređenje i opremanje poslovne zone izgradnjom kolektorske mreže, a izvedeno je i priključenje poslovnih objekata na kolektor fekalne odvodnje, kao i asfaltirane ceste, ugrađena javna rasvjeta. U poslovne zone se u ovom periodu uložilo 5,5 milijuna kuna, a u njima; u zonama Ciburi I, Pazinka I, Pazinka II i Podberam, trenutno djeluje 35 subjekata koji su otvorili oko 250 novih radnih mjesta.

Grad je na sve načine nastojao prilagoditi uvjete života svojim sugrađanima, stanovnicima Pazinštine. Tako je odgovoreno na 380 poduzetničkih zahtjeva i dodijeljeno više od 2.350.000 kuna u sklopu antirecesijskih mjera. Ulagalo se sukladno mogućnostima i radilo na osposobljavanju infrastrukture, stvarajući preduvjete za razvoj privrede i stvaranju čvrstih temelja za budući razvoj i napredak.

Maksimalno se brinulo o najmlađima i najstarjima. Kao Grad prijatelj djece, nadležni odjeli i institucije osluškuju potrebe najmlađih te realiziraju projekte ne bi li život djece i mladih u Pazinu znatno odskočio u kvaliteti. Već petu godinu za redom sufinacira se rad „Dnevnog boravka i pomoć starijim osobama“. Ne samo sadašnjim aktivnostima već i planovima za budućnost, ove će se skupine građana itekako uzimati u obzir kroz realizaciju projekata kao što su stipendije mladima, izgradnja Doma umirovljenika, novi Veleučilišni kampus te ulaganje u stvaranje jakog obrazovnog centra, nova školsko gradska sportska dvorana te brojni drugi projekti. Za većinu navedenih već su pokrenute aktivnosti priprema projektne dokumentacije.

„Zadatak, obveza i misija vodilja jest ulaganje u razvoj našeg Grada za bolji Pazin i Pazinštinu svim njegovim građanima!,“ zaključio je gradonačelnik i zahvalio se na ukazanoj pažnji.

Posted by
Categories: Novosti