Prodaja stanova po najpovoljnijoj cijeni novogradnje od 890 EUR po kvadratnom metru

Petak, 4, Travanj 2014 @ 11:11

Trgovačko društvo “Usluga” d.o.o. Pazin, objavljuje natječaj za prodaju stambenih i poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi koja će se graditi u ulici Miroslava Bulešića u Pazinu na k.č. broj 263/9 (nova izmjera 2259/3) k.č. Pazin. Rok za dostavu ponuda je 25.04.2014. godine do 15:00 sati. Informacije o Natječaju mogu se dobiti radnim danom na telefon 052 619 030 ili na mobitel: 0916242771.

Grad Pazin je u protekloj godini proveo natječaj čime su prikupljeni zahtjevi zainteresiranih građana za kupnjom stanova iz programa poticane stanogradnje čime su kandidati koji su zadovoljili sve uvjete natječaja ostvarili pravo prvenstva za kupnju predmetnih stanova. Kako bi se ostvarila prodaja preostalih stanova i omogućila realizacija gradnje, te građanima Pazina omogućilo rješenje vlastitog stambenog pitanja po povoljnijih uvjetima od tržišnih, Usluga d.o.o. Pazin sljedeći će tjedan raspisati natječaj za prodaju preostalih stanova po cijeni od 890 € /m2 za stanove te po cijeni od 1.100 €/m2 za poslovne prostore. Cijena se obračunava za neto korisnu površinu a povoljniji uvjeti od tržišnih odnose se i na smanjen koeficijent za parkirno mjesto i spremište koji iznose 0,4 odnosno 0,3 za spremište dok je uobičajena praksa ovih koeficijenata 0,5. U cijenu je uračunato kompletno uređenje stana do završne faze. Zgrada će imati visoki energetski koeficijent, što znači smanjene troškove grijanja i hlađenja. Kvaliteta materijala uređenja stanova, pozicija zgrade, neuračunavanje cijene zemljišta i komunalnog doprinosa te dijela projektne dokumentacije omogućilo je smanjenje cijene na 890 € po metru kvadratnom što je izrazito povoljno za sve građane. U cijenu stana uključeni su također i troškovi etažnog elaborata, certifikacije zgrade i  uređenje okolišta.

Projektom je predviđeno 6 stanova površine 70-75 m2,  6 stanova površine 50-55 m2, te 1 stan za osobe smanjene pokretljivosti. Pozicija zgrade nalazi se u ul. M,. Bulešića. Prednost ove lokacije je blizina Osnovne i Srednje škole, unutar 100 m, blizina Vrtića, autobusne stanice, Bolnice te buduće Školsko – gradske sportske dvorane. Buduća zgrada smještena je na vrlo povoljnoj poziciji za mlade obitelji s djecom.

Nakon provedbe natječaja za prodaju stanova Usluga d.o.o. objaviti će natječaj za gradanju zgrade. Početak gradnje očekuje se u lipnju 2014. a planirano trajanje gradnje je deset mjeseci. Ovom investicijom omogućit će se svima koji su se javili na natječaj Grada Pazina tijekom protekle godine da rezerviraju stanove odmah, a svima ostalim da po cijeni od 890 € riješe svoje stambeno pitanje. Kupci se ovim projektom dovode do vlasničkog lista i useljenja koje se očekuje u proljeće iduće godine. Kako bi građanima olakšali put do vlastitog stana, osigurano je i  kreditno praćenje banke tijekom cijelog procesa kupnje, gradnje i useljenja.

Posted by
Categories: Novosti