Svjetski dan učitelja

Utorak, 6, Listopad 2015 @ 15:00

Povodom Svjetskog dana učitelja, Upravni odjel za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina u ponedjeljak je, 5. listopada 2015. godine, organizirao proslavu Svjetskog dana učitelja. U dvorani „Istra“ u Spomen domu podijeljeni su prigodni pokloni i priznanja za prosvjetare jubilarnog broja godina radnog staža od 10 do 35.

Program otvorila je vokalna skupina „Rožice“ iz Gimnazije i strukovne škole „Jurja Dobrile“ pjesmama „Meni trebaš ti“ i „Čija je ono divojka“ pod vodstvom profesorice Marice Ursić. Voditeljica programa Ivana Ujčić nakon prigodnog uvodnog govora najavila je nastupe harmonikaša Martina Tomišić i Denija Erika dok je Karla Bravar recitirala „Na kafe“ od Drage Gervaisa.

Riječima: Svjedoci smo pogotovo posljednjih dana za vrijeme neodržavanja nastave kolika je vrijednost učiteljskog poziva i djelovanja obrazovanja  na razvoj društva, ali i pojedinca i obitelji kao stupa društva obratio se je gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić skupu.

Prije nego što je Gradonačelnik uručio  nagrade djelatnicima koji su proteklih godinu dana zaokružili jedan od jubileja – 10, 15, 20, 25, 30 i 35 godina prosvjetnog rada, nastupe su imale  mlade pjevačice Mirta Krsnik, učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i Nina Fakin učenica Pazinskog kolegija. Najviše su proslavili – 35 godina radnog staža: Mirjana Gulja, Eda Uljanić, Rino Fabris, Dušica Dorčić i Slavica Žužić

S obzirom na 20. obljetnicu rada, prisutnima obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Vesna Rusijan Ljuština kao predstavnik ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova.

Prije samog kraja svoju knjigu „Priče iz Libije“, te osobno iskustvo iz te zemlje prenijela je prisutnima Mejreme Reuter, učiteljica koja radi u siromašnim pokrajinama svijeta i koja je svojim govorom sigurno nadahnula prisutne učitelje i profesore. Isto tako pozvala je sve zainteresirane u holu pazinskog Spomen doma da pogledaju njezinu izložbu.

 

Posted by
Categories: Novosti