U NAREDNIH 15 DANA ZAPOČINJE GRADNJA ŠKOLSKO – GRADSKE SPORTSKE DVORANE U PAZINU

Četvrtak, 18, Travanj 2013 @ 22:06

Pazin, 17.4.2013. –  Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, jučer je i službeno potpisao ugovore s predstavnicima tvrtki koje su Odlukama o najpovoljnijoj ponudi javne nabave odabrane za radove izgradnje te za stručni nadzor građenja nad radovima izgradnje Školsko – gradske sportske dvorane.

 

„Ukupna vrijednost radova izgradnje iznosi 24,8 milijuna kuna, rok izgradnje koji predviđamo je 18 mjeseci. Učinit ćemo sve da dvorana bude spremna za školsku godinu 2014/2015. kako bi se dala na korištenje Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin te Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin“ istaknuo je gradonačelnik Krulčić. U ime izvođača radova, ugovor je potpisao Slavko Kišiček, prokurist tvrtke MIPCRO d.o.o. iz Ivanca, dok je za nadzor odabrana pazinska tvrtka Učka Konzalting, u čije je ime ugovor potpisao Lino Stranić. Ugovorena vrijednost radova stručnog nadzora iznosi 247.800 kuna.

 

Sveukupna procijenjena vrijednost izgradnje je 28,2 milijuna kuna, a sredstva su planirana u Proračunu za 2013. i 2014. godinu. Izgradnju Dvorane sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nepovratno, s ukupnim iznosom od 9.891.087,50 kuna. Razliku iznosa sufinancirat će Grad Pazin i Istarska županija o čemu je  potpisan Predugovor, a sredinom ožujku 2013. godine zaključen Sporazum o sufinanciranju otplate kredita za izgradnju Dvorane u iznosu od 19,7 milijuna kuna.

 

„Odradili smo cijeli niz sastanaka vezanih uz početak radova, kako sa komunalnim poduzećima tako i sa svima onima koji žive ili rade u blizini budućeg gradilišta kako bi im se prezentirala dinamika radova i sve druge okolnosti gradnje” naglasio je Krulčić.

Posted by
Categories: Novosti