U Pazinu obilježen Svjetski dan bolesnika

Petak, 10, Veljača 2017 @ 17:22

Uoči Svjetskog dana bolesnika, koji se tradicionalno obilježava 11. veljače, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić danas je sa svojim suradnicima posjetio Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana bolesnika je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II. – 1993. godine kako bi potaknuo ljude različitih vjeroispovijesti da promisle o svojim mogućnostima brige i njege oboljelih.

S ciljem posjete i potpore bolesnicima te odavanja zahvalnosti svima koji se skrbe o bolesnima,  gradonačelnik Renato Krulčić danas se u prostorima Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin na radnom sastanku sastao s ravnateljem Istarskih domova zdravlja Antom Ivančićem, voditeljicom Ispostave Pazin Marinom Lovrinić, zamjenicom ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordanom Antić Šego, voditeljicom Zavoda za hitnu medicinu – Ispostava Pazin Mirjanom Maras te njihovim suradnicima.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji skrbe o bolesnicima i svima koji su posvetili svoj rad  njezi i podršci oboljelim pojedincima, te se zahvalio na dobroj međusobnoj suradnji ključnih institucija koje brinu o zdravlju građana Pazina i Pazinštine.  Na sastanku se potom razgovaralo o daljnjim inicijativama i nastavku međusobne suradnje te osiguravanju što boljih infrastrukturnih uvjeta kao i mogućnostima poticanja razvoja ljudskih resursa u području zdravstva poput mogućnosti stipendiranja učenika i studenata deficitarnih struka (medicinske sestre, liječnici, magistri medicinske biokemije), pokretanju nove stomatološke ambulante, daljnjem radu na razvoju palijativne skrbi, problemima s parkiranjem u krugu IDZ-a, a sve s ciljem da se građanima osigura pravovremena i što kvalitetnija liječnička pomoć.

Posted by
Categories: Novosti